EVSI története

EGRI VÁROSI SPORTISKOLA TÖRTÉNETE

KIEMELKEDŐ EREDMÉNYEINK (2001-2011) EGYÉNI SPORTÁGAKBAN Diákolimpián és Magyar Bajnokságon elért helyezések: – 118 aranyérem – 192 ezüst érem – 206 bronzérem Az elmúlt időszakban 56 válogatott és 15 kiemelt válogatott sportolónk volt!

„2009 Magyarország Legjobb Sportiskolája” I. helyezés „2010 Magyarország Legjobb Sportiskolája” III. helyezés 2011 – Magyarország Legjobb Sportiskolája I.

Eredményeink elérését segítette: • Elhivatott, szakmailag felkészült és sportáguk iránt elkötelezett edzők munkája, • Megfelelő infrastruktúra biztosítása az edzések, versenyek lebonyolítására, • Toborzás, a sportolni „vágyó” gyermek kiválasztása a megfelelő szakosztályokhoz, • Az iskola, a szülő és a családok érdekeltté tétele a sportoló gyermek fejlődése érdekében, • A zavaratlan felkészülés és versenyeztetés biztosítása, valamint tehetség gondozás.
MŰKÖDÉSÜNKET SEGÍTETTE:  Kiemelkedő kapcsolat kialakítása a fenntartóval,  Sportot szerető és támogató Polgármester és Alpolgármester,  Jó kapcsolat kialakítása az intézmények igazgatóival és testnevelő tanáraival,  Elhivatott és szakmailag felkészült edzők foglalkoztatása,  Toborzások és régiós versenyek lebonyolítása,  Megfelelő létszámú utánpótlás biztosítása,  Kapcsolattartás a családokkal, szülőkkel,  Pozitív viszony kialakítása a médiával,  Megfelelő együttműködés a szponzorokkal és támogatókkal, valamint a szakszövetségek vezetőivel,  Jó szakmai program elkészítése, amely rövid- és hosszútávon biztosítja az utánpótláskorú sportolók eredményes fejlődését

TOVÁBBI CÉLJAINK: • Megnyerni a város vezetését a további támogatásra, • Érdekeltté kell tenni az iskolákat a mindennapos testnevelésben való aktív részvételre, • Szakmai segítséget nyújtani Eger város sport- és egészségnevelés koncepciójának kialakításához (figyelembe véve az új sport-, közoktatási- és önkormányzati törvényt) • Együttműködést kötni a különböző sportegyesületekkel, • Motiválni, érdekeltté kell tenni a testnevelő tanárokat, • Felkelteni a szülők (családok) érdeklődését az egészséges életre nevelésre a sporton keresztül, • Kihasználni a társasági adó adta lehetőségeket (A versenyeztetés mellett, az infrastruktúra fejlesztés biztosítása és a működési költség csökkentés érdekében).

SPORTISKOLA NAPJAINKBAN

A Sportiskola a 2012/2013-es tanévben 11 szakosztállyal és 33 sportcsoporttal és 41 edzővel működött. A sportolói létszám 500 fő.
A sportiskola által felépített felmenőrendszer megbízhatóan és kiszámíthatóan biztosítja Eger városában az utánpótlás nevelést és a versenyeztetést.
A sportsikerekben gazdag 2013-as évben sikerült a tervezett szakmai előrelépést megvalósítani. Elvárás volt a minőségi edzésmunka feltételeinek javítása és az eredmények tekintetében az egyéni sportágaknál a nemzetközi szintű eseményeken való részvétel kiharcolása és a lehető legjobb eredmény elérése. Az elmúlt esztendőben Török Zsolt birkózó a legjobb magyarként a macedónai ifjúsági Euópa bajnokságon ezüstérmet nyert, képviselte az egri színeket., a szófiai világbajnokságon. . Rudinszki Ádám judos az észtországi Európa-bajnokságon ért el 5. helyezést, továbbá részt vett a miami világbajnokságon és az utrtechti Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Varga Vilmos ifjú birkózó a kadet Európa-bajnokságon és világbajnokságon mutathatta meg tehetségét.  A hazai rendezésű Európa-bajnokságon és milánói shotokan karate világbajnokságon szép sikereket értek el sportolóink. Csuhaj Dániel ezüst, Juhász Zoltán bronzéremmel s  szerzett dicsőséget az egri sportiskolának. Az ökölvívók közül Tóth László a kazanyi Universiaden állhatott szorítóba, a keszthelyi Uniós Európa Bajnokságon Oláh Eszter a felnőtteknél végzett az 5. helyen.