70. Bornemissza Gergely Emlékverseny – 2 egri győztes

ÖKÖLVÍVÁS. A  döntőkkel zárult a 70. Bornemissza Gergely Utánpótlás Ökölvívó Emlékverseny. Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban a házigazda Egri Városi Sportiskola két versenyzője jutott a döntőbe. Előbb Csorba Csenge diadalmaskodott döntő fölénnyel, majd a 16. éves születésnapját ünneplő Bozó Virág nyerte meg pontozással a döntős összecsapást, így az EVSI 2 arany és Kiss Jázmin révén egy bronzéremmel zárta a tornát. A fiúknál 5. helyen végzett Jakab Szabolcs.ÖKÖLVÍVÁS – Pénteken a döntőkkel zárult a 70. Bornemissza Gergely Utánpótlás Ökölvívó Emlékverseny. Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban a házigazda Egri Városi Sportiskola két versenyzője jutott a döntőbe. Előbb Csorba Csenge diadalmaskodott döntő fölénnyel, majd a 16. éves születésnapját ünneplő Bozó Virág nyerte meg pontozással a döntős összecsapást, így az EVSI 2 arany és Kiss Jázmin révén egy bronzéremmel zárta a tornát. A fiúknál 5. helyen végzett Jakab Szabolcs.

A torna méltó volt a hagyományokhoz. A döntők előtti ünnepélyes megnyitó ünnepségen Szajkó Anita énekelte el a magyar Himnuszt, majd Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere és dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke köszöntötte a fináléba jutó sportolókat.

ELISMERÉSEK. A MÖSZ részéről elismerésben részesült Mirkóczki Ádám, Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, továbbá Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója, Dorkó Péter az EVSI vezetőedzője és a sportpályafutását befejező, a nyáron anyai örömök elé néző Oláh Eszter. A házigazda Eger városának ajándékát vehette át Dr. Bajkai István, Gedó György olimpiai bajnok, Győri Zsuzsanna főtitkár, valamint a Szerbiából érkezett Draguljan Radovic a verseny AIBA delegátusa.
A 13 nemzetből 10 jutott a döntőbe. A magyarok jól szerepeltek, remek mérkőzéseket láthatott a közönség. A junior fiúknál a tatabányai Oláh Levente kapta a legjobb ökölvívónak járó díjat. A lányoknál a soproni Kovács Nikoletta részesült a legjobbnak járó elismerésben. A juniorok csapatversenyét toronymagasan Lengyelország válogatottja nyerte.

Közönségsiker. Az ifjúsági lányoknál a vecsési Fekete Lili volt a legjobb. A fiúknál a kőszegi Búza Rafael kapta a díjat. Az ifjúságiak összetett pontversenyében Franciaország diadalmaskodott. A hazai klubok közül a debreceniek voltak a legeredményesebbek.
A díjakat, érmeket Dr. Bajkai István, Mirkóczki Ádám, Dr. Csötönyi Sándor a MÖSZ tiszteletbeli elnöke, Kovács Géza, Gedó György, Kincses Ferenc, Minczér Gábor (Eger alpolgármestere), Bertók Róbert szövetségi kapitány, Pajna Zoltán MÖSZ elnökségi tag, Dr. Pálos Péter a MÖSZ Felügyelő Bizottság elnöke, Dorkó Pétrer (EVSI) adták át.


Sikeres bunyós búcsúzott

Tizenegy évre visszatekintő versenyzői pályafutás végére tett pontot Oláh Eszter.
felnőttként nyolcszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnoki ötödik, ¬uniós Európa-bajnoki ötödik ¬egri ökölvívó augusztusra várja első gyermekét. A büszke édesapa, Dorkó Péter, az Egri Városi Sportiskola ökölvívó-szakosztályának vezetője.

Bornemissza-emlékverseny győztesei
Fiúk. Ifjúságiak. 52 kg: Bernáth László, 56 kg: Marwan Mouflih (Franciaország), 60 kg: Római Ruben, 64 kg Búza Rafael, 69 kg: Adam Messibah (Svájc), 75 kg: Noa Hadjit (Belgium), 81 kg: Lakatos Kevin, 91 kg: Kmahzat Saidoualev (Ausztria)
Juniorok. 46 kg: Nikolas Pawlik (Lengyelország), 50 kg: Kozák Kevin, 52 kg: Kiss Sándor, 54 kg: El Gendy Abdelsalam (Finnország), 57 kg: Oláh Levente, 60 kg: Artur Proksa (Lengyelország), 63 kg: Ivan Kucherenko (Lengyelország), 66 kg: Saidoualev Saifouallah (Ausztria), 70 kg: Nileborg Krisztián, 75 kg: Dóka Zalán, 80 kg: Jakub Ochnicki (Lengyelország), +80 kg: Olaf Pera (Lengyelország)
Lányok. Ifjúságiak. 48 kg: Laila Abdullatif (Ciprus) 51 kg: Fekete Lili, 54 kg: Claudie Tótová (Csehország), 57 kg: Nagy Evelin, 60 kg: Dobos Rebeka
Juniorok. 50 kg: Drobilits Adrienn, 52 kg: Csorba Csenge (EVSI) , 54 kg: Dévényi Izabell, 57 kg: Horváth Laura, 60 kg: Deák Fanni, 63 kg: Bozó Virág (EVSI), 70 kg: Kovács Nikolett.

FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON