«

»

okt 24

Röplabda – Korosztályt váltottak, nagyszerűen indultak

Az Egri Városi Sportiskola U15-ös korosztályú fiú röplabdásai az elmúlt évi U13-as bajnokságban mutatott remek szereplésüknek köszönhetően megőrizték I. osztályú besorolásukat az október közepén kezdődő új évadban. Ennek során tizenhat csapat küzd a szezon végi országos hatos döntőbe kerülésért. A feladat nem tűnik egyszerűnek, hiszen a mini bajnokságból „kiöregedő” fiúk olyan mezőnybe kerültek, ahol várhatóan egy évvel idősebb játékosokból álló ellenfelekkel néznek szembe. Mindez a hazai rendezésű első fordulóban máris beigazolódott. A napokban az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Bartók téri tornaterme adott otthont az EVSI-s fiúk bemutatkozásának. A Vincze Tamás edzette együttes a Malév SC-vel, a Pénzügyőr SE-vel, valamint a Kazincbarcikai Vegyész RC-vel meccselt. Igazi kihívásnak számított az első megmérettetés abból a szempontból is, hogy az utóbb említett egyesületek felnőtt gárdái játszották az elmúlt évi Extra Liga végső döntőjét.

A hat találkozót hozó körmérkőzéses lebonyolítás végül folyamatosan emelkedő színvonalú csatákat hozott, ahol a szép számmal kilátogató szurkolók igazi verseny hangulatot teremtettek ütemes dobszóval támogatott szurkolásukkal. Mindez ki is járt a hazai csapatnak, akik nem törődve a jelentős pályaméret és hálómagasság növekedéssel, alaposan ráijesztettek a láthatóan nagyobb fiúkból álló ellenfelekre. Elsőként a Malév SC gárdáját győzték le meggyőzően, majd a borsodi fiúk ellen csupán döntő játszmában maradtak alul. A borsodiakat szintén döntő játszmára kényszerítő Pénzügyőr ellen aztán addig is szép játékukon tovább tudtak javítani a hazaiak, ami végül játszmaveszteség nélküli győzelmet eredményezett a láthatóan meglepett pesti fiúk felett. Így a nap utolsó mérkőzése után méltán kijárt az EVSI fiataljainak a „szép volt fiúk” ütemes skandálása.

Eredmények:
Egri Városi Sportiskola – MALÉV SC 3-0

VRC Kazincbarcika – Pénzügyőr 2-1
MALÉV SC – Pénzügyőr 0-3
Egri Városi Sportiskola – VRC Kazincbarcika 1-2
MALÉV SC – VRC Kazincbarcika 0-3
Pénzügyőr – Egri Városi Sportiskola 0-3

Az EVSI csapatának játékosai: Bakó Balázs, Bártfai Botond, Bozó Máté, Fülep Erik, Hagymási Kende, Hornyik Barnabás, Janik Dániel, Máté Péter, Szabó Balázs, Tari Bendegúz, Tóth Ádám, Tóth Bálint, Tóth Zoltán. Edző: Vincze Tamás

Vincze Tamás edző értékelése:
– Nagyon vártuk a bajnoki rajtot a csapatomnál jellemzően idősebb játékosokból álló, jó nevű ellenfelek mezőnyében. Levetkőzve a kezdeti lámpalázat aztán ott folytatták a fiúk a játékot, ahol az elmúlt év végi döntőkben abbahagyták, nem csupán az ellenfeleket meglepve ezzel. Persze rengeteg a gyakorolni és fejlődni valónk, de úgy látom erre nyitottak a srácok. Ráadásul a másfél hónapja induló kétéves építkezésnek még csak az elején járunk. Az alapokat jónak látom ehhez. Büszke vagyok csapatom minden tagjára idénykezdő teljesítményük miatt.