«

»

Sze 18

Asztalitenisz – újoncok jó bemutatkozása

Beindult a nagyüzem asztaliteniszben. A 2019-20-as szezon nyitányán az EVSI Pálosi AK NB I-es csapata a megerősödött Szécsény otthonában vendégszerepelt. Az esélyesebb hazai csapat 9:5-ös győzelemmel igazolta a papírformát. Pálosi Balázs 2 egyénit nyert és a Pálosi-Nagy Ádám páros is győzött. Asztalhoz állt az NB I-es csapatban az újonc 16 éves Bedő Norbert, akinek rögtön az első mérkőzésen sikerült meccset nyernie. Az ötödik siker Nagy Balázs nevéhez fűződött. Az NB III-as csapat hazai pályán 12:6-ra kikapott a Tiszaújvárostól. A 2. fordulóban a Szerencs otthonában 15-3-ra nyert az EVSI. Az újonc még csak 14 éves Lamport Mátyásnak sikerült 3 egyéni mérkőzést is nyernie. Az előző szezon megye I-es bajnok csapata, eddig 100 százalékosan teljesít.

A Dédestapolcsány ellen idegenben 13:5, majd a a Mátra SE ellen 12:6-os hazai sikerrel rajtoltak az egriek. Az idei évben fő feladataink közé tartozik, hogy minden csapatba beépítsenek egy-két fiatalt. A megyei csapatba Orosz Illés, és Kovács Karina kap játéklehetőséget. Hétközben is zajlik az élet a Bem tábornok úti csarnokban, hiszen két hete a máltai Sharp Shot asztalitenisz klub játékosai edzőtáboroztak. A héten pedig a Royal Air Force (Angol Légi Erő) asztalitenisz csapata vesz részt az egriek edzésein. Máltaiak harmadjára jöttek vissza, Royal Air Force már ötödik alkalommal látogat vissza városunkba.
A szeptember 20-21-i hétvégén csak a HRT Spedition által támogatott NB I-es csapat áll asztalhoz, itthon fogadja Szeged csapatát.

Eredmények, NB I.
SZerva ASE Szécsény- EVSI Pálosi AK 9:5
Győztek:
Pálosi Balázs 2, Nagy Balázs 1, Bedő Norbert 1, és a Pálosi-Nagy Ádám páros.

NB III.
EVSI Pálosi AK- Tiszaújvárosi SC 6:12
Győztek:
Gál Szabolcs 2, Andrássy Attila 2. Mohácsi Péter 2

Szerencs – EVSI Pálosi AK 3: 15
Győztek:
Mohácsi Péter 4, Andrássy Attila 4, Lamport Mátyás 3, Gál Szabolcs 3, és a Mohácsi-Andrássy páros.

Megyei bajnokság.
Dédestapolcsány – EVSI Pálosi AK 5:13
Győztek:
Tripa Alexandra 3. Hidvégi Gábor 3, Bánkuti Gábor 3, Szeredi Zoltán 3 és a Hidvégi-Bánkuti páros.

EVSI Pálosi AK – Mátra SE 12: 6
Győztek:
Kovács György 4, Bánkuti Gábor 4, Szeredi Zoltán 2, Hidvégi Gábor 1 és a Bánkuti-Hidvégi páros.