«

»

ápr 05

Birkózás – A diák II. országos bajnokság – EVSI nyerte a csapatversenyt

Március 16-án szombaton 70 klub 189 versenyzője lépett szőnyegre az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban a diák II-es korosztály kötöttfogású országos bajnokságán. Három szőnyegen 14 súlycsoportban a 11-12-éves korosztály legjobbjai küzdöttek az érmekért. A rendezvény megnyitásakor Komáromi Tibor a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Martonné Adler Ildikó Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere, Virág Lajos az MBSZ elnökségi tagja, a megyei szövetség elnöke, Kovács Géza a házigazda Egri Városi Sportiskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd a 75 éves Mirkóczki József kapott elismerő ajándékot, az egri birkózás támogatásáért.


Mirkóczki József 1958 óta tevékeny részese a város birkózó életének. Versenyzőként, edzőként, majd technikai vezetőként szolgálta a sportágat.

Van jövője a magyar birkózásnak. Az diákok rendkívül akció dús, energikus birkózása azt jelezte, hogy bővelkedik tehetségekben a sportág. Fordulatos csaták végén a vesztesek elpityeredtek, a győzteseknek nem sok idő volt ünnepelni, mert következett az újabb összecsapás. A Gyöngy Attila, Madarasi Gábor, Szucsik Tamás irányította Egri Városi Sportiskola kitett magáért. Szépen meneteltek a dobogós helyezések felé. Sokszor vesztett helyzetből fordítottak Kovács Keve és társai. Már 15 óra i elmúlt, amikorra kialakultak az érmes párharcok. Összesen 250 mérkőzést láthatott a kitartó közönség.

ÉREMHALMOZÓK. Kemény Ferenc Sportcsarnok kiváló helyszínt biztosított az országos bajnokságnak. Dicséret illeti az egri szervezőket, az egri birkózókat, akik segítették a színvonalas lebonyolítást.A bronzmeccsek során Az EVSI-s Juhász Koppány és Vitai Vajk Vejke megnyerte a mérkőzését és a dobogó harmadik fokára állhattak.
A fináléba 3 egri jutott Szuromi László, Kovács Keve és Kazinczy Bálint személyében. Egri házi döntővel indult a döntők sora. A 26-kg-os mezőnyben Szuromi László és Kovács Keve találkozóján, nagyszerű meccsen 10-7-re nyert Szuromi. A 32 kg-sok döntőjében Kazinczy Bálint gyorsan dűlőre vitte a meccset, szép pörgetésekkel 10-2-re verte ellenfelét. Bálint az előcsatározások során elbúcsúztatta legnagyobb riválisait.

A 2019. évi diák II-es kötöttfogású bajnokok:
23 kg: Barna József (Ceglédi VSE, edző: ifj. Pap Attila, id. Pap Attila, Pap Ferenc, Kovács Béla)
26 kg: Szuromi László (Egri VSE, edző: Szucsik Tamás, Madarasi Gábor)
29 kg: Czuczor Ervin (Esztergomi BSE, edző: Pápa Péter, Brilla Gergő, Lévai Zoltán)
32 kg: Kazinczy Bálint (Egri VSE, edző: Szucsik Tamás, Madarasi Gábor)
35 kg: Torda Regő (Dorogi NC, edző: Bacsa Ferenc, Knyaskó Máté, Árvai Márk, Kövecs Károly)
38 kg: Tóth Zoltán (Diósgyőri BC, edző: Lakatos Győző, Juhász Sándor)
42 kg: Ungvári Tibor (Ceglédi VSE, edző: ifj. Pap Attila, id. Pap Attila, Pap Ferenc, Kovács Béla)
46 kg: Ruzsics Milán (Zalaegerszegi BSE, edző: Gerencsér Zoltán, Berzicza Ferenc)
50 kg: Jakubek Bernát (Pénzügyőr SE, edző: Horváth Gábor)
54 kg: Kertész Dominik (ESMTK, edző: Antaly Sándor, Mertse Ádám, Fék Szabolcs)
58 kg: Nádasdi Péter (Kispesti NSI, edző: Közép László)
63 kg: Kerepesi Ákos (Csepeli BC, edző: Nyíri Milán, Kruj Tamás)
69 kg: Szecsődi Máté (Centrum SE, edző: Janku Ferenc)
+ 69 kg: Faragó Zoltán (Püspökladányi NSE, edző: Szabó Bence, Kovács Lajos)

Csapatpontverseny:

1. Egri VSE
2. ESMTK
3. Ceglédi VSE
Gyöngy Attila az EVSI szakosztály vezetője elégedetten értékelt: – Három érmet jósoltam előzetesen, ehelyett 2 arany, 1 ezüst, 2 bronzérmet szereztünk. Ráadásul megnyertük a csapatversenyt. Nagyon ügyesek voltak a fiúk, látszott a hétköznapokon elvégzett edzésmunka. Büszkék lehetünk rá, hogy van egy olyan korosztály ahol sok siker várhat még az egri birkózósportban. Örülök, hogy a részvevők elégedettek voltak az egri rendezéssel, jó körülmények között a korosztályhoz képest érett birkózást mutattak a versenyzők. Az utánpótlás nevelő műhelyekben a sportági fejlesztési programnak köszönhetően egyre jobb szakmai munkát végeznek a szakemberek. Mindez biztató sportág jövőjét illetően.

Az egri dobogósok.
26 kg: 1. Szuromi László, 2. Kovács Keve A döntőben: 10-7.
32 kg: 1. Kazinczy Bálint döntőben: 10-2
38 kg: 3. Juhász Koppány
46 kg: 3. Vitai Vajk Vejke.
Edzők: Gyöngy Attila vezetőedző
Madarasi Attila, Szucsik Tamás edzők.

Csapatverseny: 1. EVSI 27, 2. ESMTK 27, 3. Cegléd 21.