«

»

aug 02

Atlétika – Szabad a pálya: lehet futni a stadionban


Rendhagyó, rögtönzött sajtótájékoztató keretében a házigazda Kovács Géza Egri Városi Sportiskola igazgatójának köszöntője után Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere kedden délelőtt 9 órakor megnyitotta a futók számára a Szentmarjay Tibor Városi Stadiont. A 250+100 millió forintos beruházásból megvalósult rekortán borítású hatsávos, nyolc befutós szabványos atlétikai pálya és megújult labdarúgó pálya már használható a kifüggesztett házirendnek megfelelően. A tesztüzem 2017. szeptemberig tart, onnantól kezdve lesz fizetős a pálya. A minimális díjfizetéssel a pálya üzemeltetési (őrzés, víz, villany, karbantartás) költségeihez járulnak hozzá használók. Habis László tájékoztatása szerint a költségekből a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt sportágfejlesztési támogatása 250 millió forint. Az élőfüves pálya az MLSZ pályaépítési program támogatásával mintegy 100 millió forintból valósult meg.

 

A pályaépítés
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt sportágfejlesztési támogatása 250 millió forint.
A labdarúgó pálya az MLSZ pályaépítési program támogatása és az önkormányzati önrész: összesen 100 millió forint.
Atlétikai pálya: 6 sávos , a célegyenesben 8 sávos. Összesen 5500 négyzetméter rekortán burkolat. Két távolugró gödör, magas és rúdugró hely. Világítás: 250 lux.
Kivitelező: Strabag Általános Építő Kft.

A pályahasználatról:

2017. szeptemberig ingyenes
Napijegy 200 forint
Felnőtt havi bérlet: 1500 forint/hó
Diák ls nyugdíjas havi bérlet: 1000 forint/hó
Felnőtt éves bérlet: 15.000 forint/év – EGER városkártyával: 12.000 forint/év
Diák és nyugdíjas éves bérlet: 12.000 forint/év – EGER városkártyával 10.000 forint/év