«

»

jan 28

Ökölvívás – Az ország negyedik legeredményesebb klubja az EVSI

  • Hivatalossá vált, hogy a 2014-es évben a negyedik helyen végzett az országos ranglistán az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya. A Dorkó Péter által vezetett egyesület immár negyedik esztendeje szerepel a közvetlen honi élmezőnyben. 2011-ben és 2012-ben egyaránt hatodik lett az EVSI, míg egy évvel később a tízedik pozícióba rangsorolták őket. Minden idők legjobb szereplése fűződik a 2014-es évhez. A ranglistára a 164 ökölvívó egyesületből 69 került fel. Feltétel volt legalább egy magyar bajnoki pont vagy világversenyen (EB, VB, Olimpia) érmes helyezés megszerzése. Az egri ökölvívók 18 magyar bajnoki érmet (+ 2 serdülő MK érem, sajnos ezek nem kerültek be a ponttáblázatba) gyűjtöttek, ami 38 pontot ért, ezen felül az Ifjúsági Olimpián érmet szerző Könnyű Richárdnak köszönhetően még plusz 16 pontot szereztünk, ami a ranglista negyedik helyére repítette a klubot.

    Dorkó Péter portálunknak elmondta: számára örömteli, hogy az utóbbi négy évben állandó szereplői vagyunk az első tíznek. Ez mindössze a DVSC-nek és a KSI-nek sikerült. Céljuk az idei év után is tagja maradni a szűk elitnek. – Ezúton is szeretnénk megköszönni minden támogatást az Egri Önkormányzatnak, az EVSI igazgatójának, minden dolgozójának, sportolóknak, szülőknek, támogatóknak és a versenyzőink iskoláinak, hogy engedélyezték a versenyek és a felkészülések miatti hiányzásokat. – tette hozzá a szakvezető.

    2014. évi szakosztályi ranglista TOP 10: 1. DVSC 89 pont 2. KSI 82 pont 3. Vasas-Süllős 74,5 pont 4. Egri SI 54 pont 5. FÖS-Baja 45,5 pont 6. Ring SK-Kaposvár 37 pont 7. Pécsi VSK 30 pont 8. Vecsés SE 28 pont 9. Kecskemét, Kőbánya SE és a Tatabánya SC 24,5 pont