«

»

dec 31

Ökölvívás – Az áttörés éve

Áttörést hozott az Egri Városi Sportiskola ökölvívó-szakosztályának életében a 2014-es esztendő. Az anyagiak és az infrastruktúra tekintetében is komoly előrelépésről beszélhetünk

Az idei év minden tekintetben pozitív változást hozott – adott számot a Hírlapnak Dorkó Péter, az Egri Városi Sportiskola ökölvívó-szakosztályának vezetője, edzője.

– Immár az Észak-Magyarországi Régió központjaként működhetünk, amely számos lehetőséget kínál a klubnak. A város és a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) segítségével februárban megújult Hadnagy úti edzőterem, versenyzőink új sportfelszereléseket viselhetnek és a kor követelményeinek megfelelő eszközökkel gyakorolhatnak.

A régióközponttá válással jócskán megszaporodtak a feladataink, szinte az egész napunkat az ökölvívás teszi ki. Az anyagi többletforrásoknak köszönhetően pedig országos bajnokságok rendezésétől sem riadunk vissza.

Az Egri VSI kötelékébe 28 igazolt bokszoló tartozik, az országban ritkaságszámba menően, valamennyi korosztályban rendelkeznek versenyzővel.

– A különféle régiós megmérettetéseknek köszönhetően idén jóval többet léphettek ringbe a sportolóink – folytatta Dorkó. – A 13 éves Berecz Lionel első éves versenyzőként 19 mérkőzésen van túl, ami igencsak szép szám. A szakosztály legelőkelőbb helyen jegyzett ökölvívója Könnyű Richárd is minden összevetve 42 alkalommal lépett szorítóba.

Ricsi kifejezetten jó évet tudhat maga mögött, a szófiai ifjúsági világbajnokság ötödik helyezettjeként népes mezőnyben szerzett jogot a nankingi ifjúsági olimpián való részvételre, ahol bronzérmet akasztottak a nyakába. Igyekeztünk állandó meccsben tartani. Azt is megállapíthattuk, hogy remek a teherbíró képessége. Februárban már felnőtt ökölvívóként mutatkozhat be a debreceni Bocskai István-emlékversenyen.

Az erősebbik nem képviselőin kívül két hölgy is szállítja a sikereket a megyeszékhelyre. A már felnőttként szereplő Oláh Eszter és Csombor Vivien is komoly érési folyamaton ment keresztül 2014-ben.

– A hazai sikereken túl a koreai világbajnokság és bukaresti Európa-bajnokság is rengeteg értékes tapasztalattal szolgált a két lánynak – emlékeztetett a szakember, aki Galambosi Istvánnal és Farkas Tiborral együtt felel a szakmai munkáért. – Rengeteget fejlődött a másodéves ifjúságiként szerepelt Fehér Márió is, aki szintén jó úton jár. Mögöttük pedig ott vannak azok a fiatalok – Balogh Elemér, Nagy Ferenc, Szőllősi Richárd, Berecz Lionel, Lakatos Márk – akik néhány éven belül már megmutathatják valódi oroszlánkörmüket – fogalmazott Dorkó.

A szakembernek az évértékelés kapcsán némi hiányérzete Fehér Márió és Oláh Eszter országos bajnokságon elért eredménye miatt lehet, mindketten a fináléban maradtak alul ellenfelükkel szemben. Az előttünk álló év több fiatal sportolói pályafutásában újabb mérföldkövet jelenthet. Válogatott összetartásokon, rangos versenyeken léphetnek újabb lépcsőfokot a profivá válás útját.

 

Forrás: heol.hu