«

»

nov 12

Ökölvívás – Csombor Vivien magyar bajnok, Oláh Eszter ezüstérmes

CÍMVÉDÉS. Az Egri Városi Sportiskola nyerte a csapetversenyt a felnőtt női mezőnyben az Egerben megrendezett magyar ökölvívó bajnokságon. A 60 kg-os súlycsoportban Csombor Vivien 3-2es pontozással nyert a Vasasos Benke Sára ellen és ezzel megvédte bajnoki címét. A 69 kg-os Oláh Eszternek ez nem sikerült, a fináléban egyhangú pontozással kikapott a Kőbánya SC-s Papp Nikolettől. Bronzérmes lett Balogh Anna, Bóta Krisztina és Fülep Emese. A felnőtt női csapatversenyt az Egri Városi Sportiskola nyerte 22,5 ponttal, a Szegedet és Vecsést megelőzve. Az ifjúsági magyar bajnokságon 2 helyen végzett Kiss Marietta. A serdülőknél aranyérmes lett Berecz Loretta. A 3. helyen végzett Zay Anna. Bronzéremmel zárt a junioroknál Kiss Mercédesz.

A döntők programjában a 75 éves Vitányi Antalt életműdíjjal és serleggel jutalmazta dr. Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke és Kovács Géza a MOB Tagja, a Siosz elnöke és az Egri Városi Sportiskola igazgatója.

A felnőtt, elit bajnokság végeredménye, magyar bajnokok: 48 kg: Böde Anita (KSI) 51 kg: Ancsin Katalin (KSI) 54 kg: Szűcs Szabina (Vecsés) 57 kg: Nagy Kornélia Kitti (Nyíregyháza) 60 kg: Csombor Vivien (Egri Városi Sportiskola) 64 kg: Nagy Bianka (Szeged) 69 kg: Papp Nikolett (Kőbánya) 75 kg: Nagy Tímea (Debrecen) 81. kg: Szatmári Petra (Baja) +81 kg: Markó Ágnes (Kecskemét)

Pontverseny 1. Egri Városi Sportiskola 22,5 2. Szeged 19 3. Vecsés 18,5.

A díjakat Dr. Csötönyi Sándor, Dr. Bartha Csaba a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgató helyettese, Dr. Kovács László szövetségi kapitány, Balzsay Károly a MÖSZ szakfelügyelője, Kovács Géza, Nagy Anett Viktória, a MÖSZ Szakmai Koordinációs Igazgatója, Dobrádi Zsolt a MOB ökölvívó sportági referense, Kunya György MÖSZ főtitkára, Kincses Ferenc szaktanácsadó, Nacsa József a Bíróbizottság vezetője, Zelei Zsolt a Villa Citadella tulajdonosa adták át.