Birkózás – NB II.: csoportelső az egri csapat!

Ceglédre utazott és mind a négy mérkőzését megnyerte az Egri Vasas-Városi Sportiskola az NB II-es csapatbajnokságban. Az alapszakaszban hat csoportban küzdenek a klubok a rájátszásba jutásért. Az egriek a D-csoportban a Szegedi VSE, a Celgési VSE II. és a NIKÉ SE Fonyód. volt az ellenfél. A Gyöngy Máté (59 kg), Nagy András (66 kg), Csehovics Sándor (71 kg), Lakatos Zoltán (75 kg), Madarasi Gábor (80 kg), Tősi János (85 kg), Farkas Bálint (98 kg), Majoros Ármin Mózes (130 kg) összeállítású alakulat minden ellenfelét nagy fölénnyel verte, nem volt kérdéses, hogy a jól birkózó egriek jutnak a hat csapatos rájátszásba. A Lakatos, Madarasi, Tősi, Farkas. Majoros ötösfogat minden meccsét megnyerte. A hat továbbjutó együttes 2 hármas csoportban folytatja. A 2007-ban magyar bajnok Eger az NB I-be jutásért küzd, erre most esély kínálkozik.

NB II-es csapatbajnokság, D-csoport, Cegléd

Egri VSE- Niké SE 28-4. Egri VSE – Niké SE 29-3 Egri VSE – Cegléd VSE II. 24-9 Egri VSE – Ceglédi VSE II. 26-8 Egri VSE – Szeged 29-5 Egri VSE – Szeged 28-6

A csoport végeredménye:

1. Egri Városi Sportiskola 12 pont 2. Szegedi VSE 8 pont 3. Ceglédi VSE II 4 pont 4. Niké SE Fonyód 0 pont

Az egri csapat tagjai: Gyöngy Máté (59 kg), Nagy András (66 kg), Csehovics Sándor (71 kg), Lakatos Zoltán (75 kg), Madarasi Gábor (80 kg), Tősi János (85 kg), Farkas Bálint (98 kg), Majoros Ármin Mózes (130 kg). Edzők: Gyöngy Attila, Lakatos András.

Gyöngy Attila vezetőedző értékelése: – Sima győzelem, Jól birkóztak a srácok. Kiemelkedtünk a mezőnyből, a többiek egy szinten álltak. Az eredményünk értékét öveli, hogy légisó nélkül teljesen egri csapattal álltunk fel. Bízom benne, hogy a rájátszásra is sikerül ezt a csapatot kiállítanunk, Farkas Bálint és Majoros Ármin Mózes munkahelyéről el tu majd jönni. 2007-ban voltunk magyar bajnokok, most szereztnénk visszajutni az első osztályba. A lebonyolítás szerint két fogásnamben rendezik a csapatbajnokságot, nekünk a kötöttfogás jobban fekszik, de a szabadfogásban is ügyesen birkóztak a srácok.

Az eddigi csoportgyőztesek:

B-csoport. ESMTK II.

C-csoport: Sziget SC

D-csoport: Egri Városi Sportiskola

F-csoport: Pénzügyőr SE

Az A és E-csoportot később rendezik.