Petrovai József Pro Agria díj kitüntetésben részesült

SPORTKITÜNTETÉSEK – Szentmise a Bazilikában, ünnepi műsor és kitüntetések átadása a színházban, majd koszorúzás az ‘56-os emlékműnél. Eger így emlékezett idén 1956. október 23-ra. Az ünnepi program délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődött a Bazilikában, majd a Gárdonyi Géza Színházban folytatódott a városi díszünnepséggel. Az ünnepi műsort Gregor Bernadett színművész és Gonda László zongorista fellépése színesítette, ami után Mirkóczki Ádám polgármester tartotta meg ünnepi beszédét. Ezt követően került sor az idei kitüntetések átadására, ami után városunk közéleti szereplői, pártok és intézmények képviselői koszorúztak és hajtottak fejet a forradalom hőseinek emléke előtt a Hatvani kapu téren, az ’56-os emlékműnél. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a testnevelés és a sport területén végzett kiemelkedő munkájáért „PRO AGRIA” szakmai díjat adományozott Petrovai József – atlétika vezetőedző részére.
Petrovai József az Egri Városi Sportiskola atlétika szakosztályának vezető edzője. Komoly szakmai munkát irányít, 4 edző segíti a munkáját, a közel 70 fő utánpótlás korú sportoló mindennapi edzéseiben. Számos kiváló és eredményes atlétát, sportszakembert, edzőt nevelt ki. Sportolóit napi több edzéssel, szisztematikus munkával, időt és energiát nem kímélve készíti fel a megmérettetésekre. Egyik legeredményesebb növendéke Szeles Bálint, aki első egriként részt vehetett az idén Budapesten megrendezésre került Atlétikai Világbajnokságon – ezzel sporttörténelmet írva az egri atlétika és a Sportiskola életében. Jelenleg a 2024-ben Párizsban megrendezésre kerülő olimpiai részvételre készülnek.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése kimagasló sportolói tevékenységéért „EGER KIVÁLÓ SPORTOLÓJA” kitüntetést adományozott a Gyöngyösi Fortuna TSE egri tagozatának edzője, Szabó Mátyás részére. „KIVÁLÓ EGRI DIÁK” kitüntetést adományozott Orosz Anna Izabella, a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulója részére. kiváló tanulmányi eredményéért és kimagasló sportteljesítményéért „EGER VÁROS JÓ TANULÓJA, JÓ SPOTOLÓJA” elismerő címet adományozott az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója Szabó Lilla részére, aki a sporteredményeit az Egri Úszó Klubbban érte el.
“EGER VÁROS JÓ TANULÓJA, JÓ SPOTOLÓJA” elismerő címet kapta Bartók Luca Sára az Egri Lenkey János Általános Iskola tanulója, aki az Agria Shotokan Karate Egyesület és 2019-től az Egri Városi Sportiskola Shotokan Karate szakosztály versenyzője is.