Diák II. Kötöttfogású országos birkózó verseny

 

Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok bővelkedett programokban november második hetében. A Heves Megyei Kormányhivatal szervezésében a Pályaválasztási Expon a vármegye 7-8. osztályos diákjai ismerkedhettek a különböző szakmákkal. Szombaton a 2011-2012-es születésű Diák II. korosztályú birkózók országos versenyén a birkózó sportágat választó kisgyerekek mutathatták be tudásukat. A Magyar Birkózó Szövetség és az Egri Városi Sportiskola közös rendezésű eseményén kötöttfogásban, két szőnyegen 14 súlycsoportban birkóztak az érmekért. A megnyitó ünnepségen dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő és Bácsi Péter a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója köszöntötte a résztvevőket és méltatták a birkózó sport szépségeit és sporttörténelmi jelentőségét, valamint kiemelték a magyar sportolók világversenyeken elért eredményeit. Kovács Géza az Egri Városi Sportiskola igazgatója elismeréseket adott át a 2023-as Európa bajnokságokon sikeres-e szerepelt sportolóknak és az EVSI edzőinek.

Kiemelkedő eredményeiért a birkózók közül Osváth-Nagy Noémi (U-20 Európa bajnokság bronzérmes) Kovács Keve Vazul (Serdülő Európa-bajnokság bronzérmes) és Vitai Vendel Roland (Ifjúsági Európa bajnokság 5. helyezettje) vehettek át emlékplakettet. Kiváló szakmai munkájáért az Egri Városi Sportiskola edzői: Gyöngy Attila, Madarasi Gábor, Szucsik Tamás és Lakatos András kaptak elismerő oklevelet.

A Magyar Birkózó Szövetség utánpótlás nevelésben végzett törekvéseit jól tükrözték a mérkőzések. A 11-12 éves birkózók már színvonalas meccseken ügyesen akcióztak, látszik, hogy felkészült szakemberek foglalkoznak a műhelyekben a legkisebbekkel is. A csapatversenyt az ESMT nyerte a DVTK és a Csepel előtt. A házigazda Egri Városi Sportiskola 9 sportolót küldött szőnyegre. Négyen állhattak dobogóra. A 3. helyen végzett Juhász Bendegúz, Jankó Milán, Paulovics Kolos  és Szabó Liliána.