«

jan 16

Karate – 330 versenyző a Sanbon shobu országos bajnokság

  

KARATESPORT – Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezték meg az év méltó lezárásaként a Shotokan Liga Sanbon Shobu Országos Bajnokságát. Az Agria Shotokan Karate Egyesület az Egri Városi Sportiskola segítségével szervezett. viadalon három ország,(Szerbia, Románia, Magyarország) 34 egyesülete 330 versenyzővel 540 versenyszámmal nevezett. Első alkalommal szerepeltek Egerben az Inkluzív karate (parakarate) képviselői, akik 12 versenyszámban neveztek. A résztvevőket köszöntötte Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, aki az 50 éves karate évforduló alkalmából díszoklevelet vehetett át. Eger városa képviseletében Kovács Géza, az EVSI igazgatója beszélt, majd Halász Attila a hazai Inkluzív karate vezetője köszönte meg a versenyre való meghívást. Jelen volt az eseményen shihan Kozma Erzsébet az MKSZ elnökségi tagja, Eric Bortels az Inkluzív Karate Szövetség belga alapítója, Dr. Roppantó Róbert a Magyar Karate Szakszövetség versenyellenőre. A verseny főbírája Nemes István volt.

Az egész napos viadal bővelkedett pontosan begyakorolt kata gyakorlatokban és izgalmas, színvonalas harcokban és a bebizonyította a sanbon shobu versenyrendszer létjogosultságát. A küzdelmek 3 pontig zajlottak. Közönségsikert arattak a parasportolók.

 

 

 

 

 

Shihan Juhász Ferenc 8 danos mester, főszervező elégedetten értékelte a látottakat: – Nagyon örülök, hogy a novemberi ippon shobu országos bajnokság után újabb rangos eseményt rendezhettünk Egerben. A sanbon shobu versenyrendszere tetszett a résztvevőknek. Köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alapnak, Eger városának, az Egri Városi Sportiskolának a támogatást. Köszönjük a segítőknek, a háttérben és a verseny alatt dolgozóknak, a szülőknek, a tanítványoknak, a közeli klubok a segítséget. Külön köszönöm az egyesületeknek, versenyzőknek a részvételt és ezt a nagy létszámot. A karatésoknak áldott békés ünnepeket és sikerekben gazdag 2023-as esztendőt kívánok.

ÉREMTERMÉS – EVSI: 22 dobogós helyezés . 11 arany

Az Egri Városi Sportiskola versenyzői 11 arany, 7 arany és 4 bronzérmet szereztek. Részletes eredmények, EGYÉNI:

Nyikos Viktória (16-17 korcsoport.) kata 1. hely kumite 1.hely
Benke Tibor (18-19 kcs) kumite 3. hely kata 3. hely
Benke Marcell (16-17 kcs.) kumite 2. hely kata 1. hely
Horváth Zsombor (18-19 kcs.) umite 1. hely 20- kumite 3. hely
Bodzási Tamás (16-17 kcs.) kumite 1. hely kata 1. hely
Kocsis Bence Attila (12-13 kcs.) kumite 2. helyezés, kata 2. helyezés
Mező Mátyás (12-13 kcs.) kumite 1. hely kata 1. hely
Sára Lili (10-11 kcs.) kumite 3. hely kata 2. hely
Láng Éva (8-9 kcs.) kumite 2. hely kata 2. hely
Csiffáry Bálint (6-7 kcs.) 5. hely
Gyulai Zsófia (10-11 kcs.) kata 4. hely
CSAPAT, KATA: 1. EVSI ( Varga Máté, Bartók Luca, Sára Lili)
Női DUÓ KATA: 1. EVSI ( Bartók Luca, Sára Lili )
DUÓ MIX KATA: 2. EVSI (Varga Máté, Bartók Luca)
DUÓ MIX KATA : 1. EVSI (Nyikos Viktória, Benke Marcell ).
Edzők: Sára Károly, Bányi Attila, Vanyó Attila.

 

FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON