«

»

Már 22

RÖPLABDA – Hullámzó formában az egri lányok

A Kemény Ferenc Sportcsarnokban két mérkőzést játszott az Egri Városi Sportiskola U-19-es leány csapata. A rivális Miskolci VSC ellen az első szettben jó játékkal 25-20-ra nyert Ország Larisza edző együttese. A folytatás már nem úgy sikerült, ahogy a hazaiak eltervezték. Érthetetlen visszaesés következett. A nagy önbizalommal játszó vendégek, 15, 23 és 16 pontot engedtek az EVSI-nek és 3:1-re megnyerték az összecsapást. A vírushelyzet miatt elmaradt meccsek, a kiszámíthatatlan versenynaptár nem kedveznek a csapatunknak. A rutin hiányzik a kiélezett meccseken. A Szolnoki Sportcentrum ellen nagyon simán 3-0-ra győzött az egri együttes. Az U-15-ös leány csapata Kecskeméten diadalmaskodott 3-1-re.

U19 Női II. osztály Kelet `Q` csoport
Egri VSI – Miskolci VSC
1-3 (20, -15, -23, -16)

Egri VSI – Szolnoki Sportcentrum
3-0 (10, 10, 6)

Az egriek összeállítása: Németh Anna, Riczkó Dóra, Siska Gyöngyvér, Fülöp Elizabet, Nagy Zsófia Jázmin, Besenyei Panna, Juhász Flóra Anna, Báder Eszter, Róka Julianna, Tómács Tímea, Majoros Petra.

Ország Larisza edző értékelése:
– A Miskolc a mumus számunkra. Hiába nyertük meg az első játszmát gyorsan elfogyott az önbizalom. Ennél sokkal többet tud a csapatunk, amit most mutattunk. Próbáltam a felálláson, taktikán változtatni, de semmi sem segített. Gondjaink voltak a szerva fogadással. A Szolnok ellen kötelező volt a győzelem, amit teljesítettek a lányok. A csapat edzésmunkájával elégedett vagyok, szorgalmasan célratörően végzik a foglalkozásokat. A meccsek hiánya viszont nagy probléma. Hiányzik a meccsrutin. A Miskolc elleni meccsen is ez ütközött ki. Az ellenfélből négyen is játszanak az NB II-es együttesben. A bajnokság a tervek szerint április 17-én folytatódik.

Országos Gyermekbajnokság, III. osztály, Felsőház, középszakasz
Kecskeméti Sportiskola /B – Egri Városi Sportiskola/A
1-3 (-10, -22, 20, -23)
Az egriek összeállítása:
Csőke Janka, Juhász Emma, Csernik Petra, Gyetvai Dóra, Varga Emese, Eördögh Lia, Fodor Fanni, Zimány Zorka Szonja, Bacsa Boglárka, Papp Karolina: Edző: Vajda Tiborné.