«

»

feb 25

Röplabda – EVSI U-15: ötjátszmás bravúros győzelem a Kecskemét ellen

Január végén újra kezdődtek a pandémiás helyzet miatt felfüggesztett röplabda utánpótlás bajnokságok. Az U15-ös fiú korosztály I. osztályában szereplő 12 egyesület a középszakaszban folytatta a küzdelmeket, melynek április közepi befejezésekor derül ki, mely csapatok tudják kvalifikálni magukat az országos döntő legjobb 6 csapata között. Az Egri Városi Sportiskola játékosai eredményesen kezdték meg a Kecskeméten megrendezett első fordulót a bajnokságban addig veretlen hazaiak, valamint az utánpótlás nevelésről méltán híres Dág és Dunaújváros csapatainak mezőnyében. Talán a több hónapos szünet rovására írható, hogy az alapszakaszban ősszel még legyőzött dági együttes 3:1 arányban visszavágott az őszi vereségért. Ugyanis jó kezdés után sajnos sok egyéni hibával folytatták játékukat az egri fiúk, így mondhatni megérdemelten győzött a pontosabb produkciót bemutató Komárom-Esztergom megyei ellenfél.

A folytatásban óriási mérkőzés kerekedett az alapszakasz győztes kecskeméti sportiskolások ellen. Mindezt jól jellemzi a 3. játszma, amelyben 37:35-ös vereséget szenvedve kerültek 2:1-es játszma hátrányba a nap során végig nagyszerű teljesítményt nyújtó Tari Bendegúz vezette egriek. Az igazán izgalmas percek azonban csak ezután következtek, hisz a 4. játszma elsöprő fordítást hozott, majd az utolsó, rövidített játszmában legkisebb különbséggel, 15:13-ra nyertek a vendégek egy közel kétórás mérkőzésen. Szerencsére a lendületből maradt elég, melynek köszönhetően a nap elején a dági csapatot legyőző Dunaújváros ellen is 3:1-es győzelemmel hagyta el a pályát az egyre jobban összeálló EVSI-s csapat.
Az alföldi körmérkőzéses szereplést két csapat kettő, míg szintén két csapat egy győzelemmel zárta. Jósolhatóan 7-8 csapat fog nagy csatát folytatni a legjobb hatba kerülésért, aminek első állomásán szép eredménnyel zártak az egri fiúk. A folytatás március 7-én, Szegeden várható.

Tatár Mihály U15 OGYB I. osztály Középszakasz
EVSI-s eredmények:

EVSI – Dág 1-3 (-23, 18, :20, .22)
EVSI – Kecskeméti Sportiskola 3-2 (-19, 23, -35, 12, 13)
Dunaújváros – EVSI 1-3 (18, _23, 18, 20).
Az EVSI csapatának játékosai: Bakó Balázs, Geml Táltos, Hagymási Kende, Hornyik Barnabás, Janik Dániel, Máté Péter, Tari Bendegúz, Tóth Ádám, Vincze Tamás
Vincze Tamás edző: Fizikálisan és lelkileg is nagyon megterhelő napot
zártunk, összességében szép sikerrel. Hullámzóan induló teljesítményünknek köszönhetően az első mérkőzésből rosszul jöttünk ki, de azt követően belelendültek a fiúk és megmutatták, hogy nagyon jó minőségű játékra is képesek.