«

»

feb 08

Karate – Tadissi Yves Martial és Molnár Réka tartott edzőtábort

Egerben a Kemény Ferenc Sortcsarnokban a Shotokan Karate Liga meghívására tartottak edzőtábort. Az 50 résztvevő remekül felépített edzéseken láthatta, hogy a versenykarate magasabb szinten milyen követelményeket támaszt. A jelenlegi legjobb magyar karatésnak számító, olimpiára pályázó Tadissi Yves Martial és párja Molnár Réka demonstrálta mire van szükség egy nemzetközi szintű eredmény eléréséhez. Sokkal több alapmozgás, a pontos technikai elemek a helyes távolság és technika végrehajtása még a játékos gyakorlatoknál sem volt egyszerű feladat. Az erőnlét hiánya néha természetesen látszott a gyakorlatokon, de a jó hangulat végig motiválta a karatékákat. Az ippon shobu vagy wkf szabályrendszerben a taktikai és stratégiai felkészülés számít igazán. A jó technika az alap.

 


– A Magyar Karate Szakszövetség minden téren biztosítja és támogatja a rendszerek között átjárhatóságot ezzel nekünk élni kell. A mai nap erről is szólt. Köszönöm minden résztvevőnek, aki eljött és azoknak is akik segítettek a rendezésben. Az Egri Városi Sportiskolának, Kovács Géza Igazgató úrnak és Tahon Róbert MKSZ főtitkár úrnak a lehetőséget – nyilatkozta a főszervező shihan Juhász Ferenc 7 danos mester.

Olimpiára vágyik Martial

Az Egerben vendégeskedő Világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa bajnok Tadissi Yves Martial – Magyarországon, Budapesten született. Az UTE sportolója. Édesanyja magyar, édesapja kongói származású, 1982-ben jött Magyarországraa a debreceni Agrártudományi karon tanult. – Mindig Budapesten éltem, laktam. A karate sok mindenre megtanít. Fizikai aktivitás, fegyelem, tisztelet, a küzdeni tudás, célorientáltság, mindemellett közösség, barátok, egy új család. Sport, küzdősport, harcművészet, szellemiség, mindezek harmóniája. Nagy lehetőség a tokiói olimpia, annál is inkább, mert Párizst illetően még bizonytalan a helyzet. Hárspataki Gáborral és a többiekkel készülünk, nincs még kvótánk, de 2021 júniusában lesz egy kvalifikációs verseny, amin a dobogós helyezéssel meg lehet váltani az olimpiai részvételt. Japánban 2016-ban Okinava szigetén nyertem az első világkupámat, ami után egy csodálatos szamurájkardot kaptam a győzelmemért.